Přeskočit na hlavní obsah

Pivoňka otvírá!!

Tak jsem otevřel. Pivoňka je obchod s pivem a kořalkou, ale to už víte. Vězte, že to nebylo jednoduché rozhodování - otevřít....neotevřít...?? Ale pak jsem jednou praštil do stolu a Pivoňka je tu. Když se do něčeho pustím, tak naplno. A výsledek? To už musíte posoudit vy, sami zákazníci. A já se vám budu snažit nabízet co možná nejzajímavější věci. Nápadů mám plnou hlavu, ale všechno musí mít svůj řád a čas. Hezky popořádku.
Asi už týden před otevřením, když jsem připravoval výlohu, se objevovali první zvědavci a ptali se, co že to tu opravdu bude. Každému pak srdce zaplesalo, když slyšeli pravdu. To mě celkem povzbuzovalo.
Prvním opravdovým zákazníkem byl Igor. To jsem ještě nevěděl, že se tak jmenuje. Přišel v 9,01. Asi musel slyšet rachotit klíč v zámku. Velký výběr piva ho moc nevzrušoval. Všechno prý už pil. Šel vyloženě po specialitách - 13 Medvěd z Vrchlabí a Polotmavá 14 Herold. A odpoledne přišel znova a přivedl kamaráda. Až pak jsem se dozvěděl, že Igor je pravidelným účastníkem mnoha pivních festivalů a soutěží u nás i v zahraničí. V čem přesně?? V soutěžích v piví piva za daný časový úsek. Co myslíte, dá se dát 106 piv za 24 hodin? Řekl bych, že by se do Igora vešly....
A pak se začali trousit další a další. Přišli kamarádi, kteří byli zvědaví, do čeho jsem se to pustil. Přišli lidé z okolí, kteří věděli, že se něco chystá. Přišli lidé, kteří viděli inzerci v novinách. Pestrá paleta zákazníků, kterou spojovalo jediné - pivo jim chutná. Většinou chválili, ale měli i nápady na vylepšení. Určitě se pokusím si z každé poznánky něco vzít. Stejně tak mi přišlo pár reakcí po spuštění webu. Myslím, že stránky jsou celkem dobré, ale budou ještě lepší. To mi věřte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pivo: Průvodce pivními styly aneb o si dát k pití příště – něco jako recenze

Dnes se podíváme na jednu z povedených knih, které mají za účel čtenáře blíže seznámit  s rozmanitým světem piva. Pokud máte trochu zmlsanější chuťové buňky a zajímáte se o to co pijete nebo chcete vědět více o nějakém okrajovém pivním stylu, tato kniha Vám vše přehledně vysvětlí.    V úvodu se publikace Pivo: Průvodce pivními styly zabývá pivem obecně – jak se vaří, skladuje, podává, ochutnává a kombinuje s jídlem. Dále už najdeme rozsáhlé kapitoly věnované jednotlivým stylům, v nichž jsou zastoupeny především státy s nejvýraznější pivní kulturou, tzn. Velká Británie , Irsko, Německo , USA a Belgie .    Nahlédneme tedy mezi stránky…   Vlevo máme název pivního stylu s informacemi o původu, barvě, obsahu alkoholu, hořkosti a vhodné sklenici. Autor popisuje veškeré chutě a vůně, které lze v pivu nalézt tak květnatě, že na něj opravdu dostanete chuť, což byl jistě záměr, a tak vám pro jistotu doporučuje rovnou tři značky n...

Jak správně balit a nezbláznit se

Bohužel (nebo bohudík?), tohle nebude další z návodů, jejichž množství by vystačilo na dva ročníky Bravíčka. Kdo spravuje nějaký e-shop, jistě mi dá za pravdu, že s nástupem listopadu frekvence objednávek pozvolna exponenciálně roste. A pak už se člověk téměř nezastaví a klid je, zdá se, v nedohlednu. Napadlo vás někdy, co se odehrává na druhé straně, když kliknete na tlačítko „odeslat objednávku“...? My máme pivní e-shop Metrpiva.cz . A v předvánočním období se rozhodně nenudíme. Vše zpravidla to začíná tvorbou faktury v účetním systému a chroustáním tiskárny, která ten důležitý papír vytiskne. Ten pak ozdobíme razítkem a bleskovým podpisem. Zkoumáme obsah objednávky a v hlavě nám šrotuje, jak by se dala co nejlépe zabalit. Na některé položky máme speciální krabice, při náročnějších požadavcích je nutné improvizovat. Tak jako tak, izolepa sviští, karton lítá, prach víří a sem tam se zlomí nějaká ta čepel. Balíku nesmí chybět nálepka s nápisem „křehké“ a protože jsme dobré du...

Pivní ambasáda v Pardubicích

   Myšlenku otevřít pivní bar, kde bych nabízel piva z malých pivovarů,  jsem v sobě nosil dlouho. Připadlo mi to jako logické pokračování mého hlavního projektu - pivotéky PivoŇka . Sám jsem si do toho ale netroufal. Hlavně proto, že jsem se bál, že na to, abych mohl bar provozovat pořádně, nebudu mít dost času. Domluvil jsem se tedy s kamarádem, který už hospodu má, že do toho půjdeme spolu.    Skoro rok jsme více či méně intenzivně hledali místo, kde by se pivní bar dal otevřít. Viděli jsme snad třicet různých prostor. Něco se nám líbilo víc, něco míň, ale stále to jaksi nebylo ono. Až v květnu 2015 se na nás usmálo štěstí a objevili jsme inzerát právě uzavírané vinárny. V Pardubicích ve Smilové ulici, blízko centra, celkem dobré parkování pro nás i dodavatele. A moc pěkný prostor pro skladování sudů. To pro nás bylo důležité, protože chceme nabízet kvalitně ošetřené pivo skladované v odpovídajících podmínkách.    A do měsíce jsme tam už pivo toči...