Přeskočit na hlavní obsah

Pivoňka otvírá!!

Tak jsem otevřel. Pivoňka je obchod s pivem a kořalkou, ale to už víte. Vězte, že to nebylo jednoduché rozhodování - otevřít....neotevřít...?? Ale pak jsem jednou praštil do stolu a Pivoňka je tu. Když se do něčeho pustím, tak naplno. A výsledek? To už musíte posoudit vy, sami zákazníci. A já se vám budu snažit nabízet co možná nejzajímavější věci. Nápadů mám plnou hlavu, ale všechno musí mít svůj řád a čas. Hezky popořádku.
Asi už týden před otevřením, když jsem připravoval výlohu, se objevovali první zvědavci a ptali se, co že to tu opravdu bude. Každému pak srdce zaplesalo, když slyšeli pravdu. To mě celkem povzbuzovalo.
Prvním opravdovým zákazníkem byl Igor. To jsem ještě nevěděl, že se tak jmenuje. Přišel v 9,01. Asi musel slyšet rachotit klíč v zámku. Velký výběr piva ho moc nevzrušoval. Všechno prý už pil. Šel vyloženě po specialitách - 13 Medvěd z Vrchlabí a Polotmavá 14 Herold. A odpoledne přišel znova a přivedl kamaráda. Až pak jsem se dozvěděl, že Igor je pravidelným účastníkem mnoha pivních festivalů a soutěží u nás i v zahraničí. V čem přesně?? V soutěžích v piví piva za daný časový úsek. Co myslíte, dá se dát 106 piv za 24 hodin? Řekl bych, že by se do Igora vešly....
A pak se začali trousit další a další. Přišli kamarádi, kteří byli zvědaví, do čeho jsem se to pustil. Přišli lidé z okolí, kteří věděli, že se něco chystá. Přišli lidé, kteří viděli inzerci v novinách. Pestrá paleta zákazníků, kterou spojovalo jediné - pivo jim chutná. Většinou chválili, ale měli i nápady na vylepšení. Určitě se pokusím si z každé poznánky něco vzít. Stejně tak mi přišlo pár reakcí po spuštění webu. Myslím, že stránky jsou celkem dobré, ale budou ještě lepší. To mi věřte.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak správně balit a nezbláznit se

Bohužel (nebo bohudík?), tohle nebude další z návodů, jejichž množství by vystačilo na dva ročníky Bravíčka. Kdo spravuje nějaký e-shop, jistě mi dá za pravdu, že s nástupem listopadu frekvence objednávek pozvolna exponenciálně roste. A pak už se člověk téměř nezastaví a klid je, zdá se, v nedohlednu. Napadlo vás někdy, co se odehrává na druhé straně, když kliknete na tlačítko „odeslat objednávku“...? My máme pivní e-shop Metrpiva.cz . A v předvánočním období se rozhodně nenudíme. Vše zpravidla to začíná tvorbou faktury v účetním systému a chroustáním tiskárny, která ten důležitý papír vytiskne. Ten pak ozdobíme razítkem a bleskovým podpisem. Zkoumáme obsah objednávky a v hlavě nám šrotuje, jak by se dala co nejlépe zabalit. Na některé položky máme speciální krabice, při náročnějších požadavcích je nutné improvizovat. Tak jako tak, izolepa sviští, karton lítá, prach víří a sem tam se zlomí nějaká ta čepel. Balíku nesmí chybět nálepka s nápisem „křehké“ a protože jsme dobré du...

Pivo: Průvodce pivními styly aneb o si dát k pití příště – něco jako recenze

Dnes se podíváme na jednu z povedených knih, které mají za účel čtenáře blíže seznámit  s rozmanitým světem piva. Pokud máte trochu zmlsanější chuťové buňky a zajímáte se o to co pijete nebo chcete vědět více o nějakém okrajovém pivním stylu, tato kniha Vám vše přehledně vysvětlí.    V úvodu se publikace Pivo: Průvodce pivními styly zabývá pivem obecně – jak se vaří, skladuje, podává, ochutnává a kombinuje s jídlem. Dále už najdeme rozsáhlé kapitoly věnované jednotlivým stylům, v nichž jsou zastoupeny především státy s nejvýraznější pivní kulturou, tzn. Velká Británie , Irsko, Německo , USA a Belgie .    Nahlédneme tedy mezi stránky…   Vlevo máme název pivního stylu s informacemi o původu, barvě, obsahu alkoholu, hořkosti a vhodné sklenici. Autor popisuje veškeré chutě a vůně, které lze v pivu nalézt tak květnatě, že na něj opravdu dostanete chuť, což byl jistě záměr, a tak vám pro jistotu doporučuje rovnou tři značky n...

Návštěva Belgie aneb sražená národní hrdost

   Není tomu tak dávno, co jsem se zapletla s Belgičanem, a proto bylo nevyhnutelné, že navštívím i jeho zemi. Mimo přírody, pralinek a vaflí jsem také chtěla samozřejmě vědět, jaké tam mají pivo. Netušila jsem však, že mi to převrátí naruby mé dosavadní hodnoty.    V Čechách je většina zvyklá, že pívem se myslí „prostě pívo“ a do půllitru. Oslavenci do tupláku, dámy do třetinky. Když jsem poprvé uviděla belgické třetinkové flaštičky, moje první reakce byla:“Jé, to je roztomilé.“ Hlavně dělat machry a dělat si z ostatních srandu, že málo vydržej. Jak rychle jsem se překvapila po první ochutnávce. Díky bohu to bylo doma. Mým prvním kouskem byl GuldenDraak s 10,5 % alkoholu. Však to je jenom ve třetince, pohoda. Ne. Stále jsem však pila rychleji, než můj parťák, abych jako ukázala, jak se to dělá u nás a smála jsem se mu, jak je pomalej. Nic víc není třeba říkat, usnula jsem jako mimino, akorát s tím rozdílem, že mi bylo dvaadvacet.    Nejbližším...